De Fotograaf


Welkom op mijn website! Mijn naam is Dominique van de Meulenhof. Ik ben 26 jaar oud en trotse moeder van een heerlijke peuter. Stapelgek op mijn 2 katten en inmiddels 38 kamerplanten (but hey, who is counting). Ik ben dol op de natuur, of we het nu hebben over de seizoenen, de diertjes of mensen, ik vind het prachtig. 

 

Toen ik vroeger nog een klein meisje was liep ik altijd rond met van die leuke wegwerpfototoestelletjes, toen ik wat ouder werd mocht ik wel eens op vakanties de spiegelreflex camera van mijn vader vasthouden (kon hij ook eens samen met mijn moeder op de foto). 


Al snel ontwikkelde ik een oog voor het 'vangen' van bepaalde momenten, door net in een hoek te gaan staan waar niet iedereen aan gedacht zou hebben. Toen ik later na moest denken over wat ik wilde gaan doen de rest van mijn leven, was er maar 1 beroep waarvan ik ontzettend gecharmeerd was. Namelijk verloskundige worden, want hoe mooi is het om een stel te mogen begeleiden tijdens een spannende tijd in hun leven. Aanwezig te zijn tijdens de belangrijkste dag in hun leven waarop ze Papa en Mama mogen worden. Nu ik ouder ben weet ik uiteraard dat niet iedere zwangerschap een happy end heeft en net zo onvoorspelbaar als dat een zwangerschap is, zo onvoorspelbaar is ook het leven. 

 

Begin 2017 besloot ik mijn dromen waar te gaan maken en zo werd Captured by Do geboren. Mijn twee allergrootste passies ging ik combineren. 

 

In April 2017 mocht ik dan ook mijn eerste geboorte fotograferen en toen ik sochtends vroeg het ziekenhuis uitliep en een gelukkig gezinnetje achterliet wist ik het zeker. Dit word mijn toekomst, dit wil ik de rest van mijn leven blijven doen! 

 

Het allermooiste aan geboortefotografie is het vangen van emoties. Zodra je een reportage doorbladerd zijn er geen woorden meer nodig om het uit te leggen. Ik wil je met mijn foto's meenemen in een verhaal. 

 

Mijn passie voor boudoir fotografie is wat later ontstaan. Waar Geboortefotografie draait om de emotie en een moment vangen, krijg ik bij boudoir fotografie meer ruimte om te spelen met mijn artistiekere kant. Spelen met licht en schaduwen. 

Toch zul je ook zien, dat ook die foto’s een verhaal vertellen. Jou verhaal, ik wil je betoveren met prachtige beelden. 


Persoonlijke aandacht en kwaliteit, dat is wat je mag verwachten. 


Dit is een klein stukje over mij, wat is jouw verhaal?